Kulcsár Krisztina

Közgazdász, Tanácsadó-terapeuta, Pszichodráma asszisztens, Bálint-csoport vezető,

Alapvégzettségemet tekintve közgazdász vagyok. Kb. 15 évvel ezelőtt éreztem úgy, hogy más a hivatásom. Az egészség és a lelki harmónia az utam. Így az elmúlt több mint 10 évet a fejlődésemnek, a képzéseimnek szenteltem.

Három éve szupervízió mellett egyéni terapeutaként dolgozom.

Együtt érezek a többséggel, akik számára nehéz „külső” segítséget kérni elakadásaik felismerésére. Hiszen életünk során, több időszakon mehetünk át. Hol vidám és szomorú, hol pedig boldogtalan, küzdelmekkel teli szakaszokat élünk át. A küzdelmesnek megélt periódusok néha végtelennek tűnnek, és úgy érezzük, összecsaptak a hullámok a fejünk felett, nem találjuk a megoldást, a kiutat.

Ezek a nehézségek adódhatnak külső körülményekből: állásvesztés, gyász, stresszes életmód, kapcsolati problémák, és eredhetnek személyiségfejlődésünk elakadásából is.

Amennyiben úgy érzi, hogy problémájához mégis külső segítséget szeretne igénybe venni, mert nem boldogul egyedül, kérje segítségemet.

Támogatást tudok nyújtani helyzetének rálátásában és megoldási alternatívák kimunkálásában.

A társas helyzetek kezelésének fejlesztése nemcsak a magánéletben, hanem a munka világában és az oktatásban is egyre fontosabb feladattá válik. A kiégés veszélye fenyegethet minden olyan területen dolgozót, aki emberekkel, kommunikációval, problémák megoldásával foglalkozik. Ilyen szakmák lehetnek: pszichológusok, orvosok, tanárok, trénerek, szervezetfejlesztők, HR-munkatársak, tanácsadók vagy akár egy nagy cég vezetői is. Nekik ajánlom a Coaching-ot és a Bálint-csoportot.

Iskolák:
Pécsi Tudományegyetem Doktori Iskola – Elméleti Pszichoanalízis Tanszék
Magyar Pszichodráma Egyesület – Pszichodráma Asszisztens
Integratív Pszichoterápiás Egyesület: Integratív (felnőtt) pszichoterápiás képzés
NYME – Európai Unió szakértő, szakközgazdász (MSC)
Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta képzés (TEPKI) – folyamatban (utolsó félév)
Magyar Pszichodráma Egyesület – Felsőfokú képzés – Pszichodráma vezető – folyamatban

Egyesületi tagság:
Magyar Pszichiátriai Társaság
Coaching és Pszichológia Egyesület
Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága

Módszertár
Módszereim közé tartozik az analitikusan orientált, dinamikus pszichoterápiás szemléletű terápiák, de szükség estén egyéb módszereket és megközelítéseket is alkalmazok a munkám során. A terápia a pácienssel való kapcsolatra épít, beszélgetős módszer, melynek célja a tünetek hátterében álló, a tudatosság számára nehezen hozzáférhető, rejtett lelki tartalmak és összefüggések feltárása, tisztázása, megértése és átdolgozása.

Dolgozom még integratív módszerrel. Ilyen módszer többek között a katathym imaginatív terápia (KIP), a ego state terápia, a neurolingvisztikus terápia (NLP), a kognitív-viselkedésterápia (CBT).

Bálint-csoportok: segítő emberi kapcsolatok támogatása a Bálint csoportok segítségével, a medicinában és azon kívül is. Egyfajta személyiség-fejlesztő módszer. A Bálint-csoportmunka egy esetmegbeszélő módszer azon szakemberek számára (pedagógusok, HR-munkatársak, tanácsadók, trénerek, szociális munkások, stb.), akik a kliensi és a saját magatartást, „a kapcsolatot”, a csoportban mélylélektani, csoportdinamikai szemléletben reflekció tárgyává teszik.

Bejelentkezés:
Mobil: + 36 20 662 4569
weben: www.soultherapy.hu
e-mailen: info@soultherapy.huMINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>